torsdag, september 22, 2011

Chili- och apelsingrillad kyckling med klyftpotatis 4 port.


Ingredienser:
4 kycklingfiléer
10-15 normalstora potatisar
1 rödlök
3 morötter
1 dl tomatsalsa valfri styrka
1 jalapeño
1 apelsin
salt/peppar

Gör såhär: 
Klyfta potatisen och rödlöken.
Skär morötterna i stavar.
Lägg allt på en ugnssäker plåt och ringla över olivolja.
Salta och peppra.
In i ugnen ca. 1h på 220 grader.

Halvera kycklingfiléerna och salta och peppra på alla sidor.
Kärna ur jalapeñon och finhacka den.
Skölj apelsinen noga och halvera den sen.
Klyfta den ena halvan.
Den andra apelsinhalvan finriver du skalet på och pressar ut juicen.
Blanda apelsinskal, apelsinjuice och jalapeño i en bunke. Tilsätt tomatsalsa.
Rör om.
Pensla kycklingen med såsen på alla sidor.
Lägg på i en ugnsdsäker form.
Garnera med apelsinklyftorna.
In i ugnen ca. 20 minuter (eller tills den är genomvarm) på 175 grader.

Inga kommentarer: